Logo Genealogie in Limburg

Academie voor Genealogie

Ahnentafel Herzog LudwigVanavond gaat weer de eerste talkshow in  de serie "Boeren Burgers en Buitenlui" van start  bij de Academie voor Genealogie
Dit is een serie takshows, waaraan ieder gratis kan deelnemen, geleid door genealoog John Boeren. De onderwerpen zijn zeer divers, maar altijd heel interessant. 

Naast John zijn er elke keer een aantal vaste panelleden, en meestal een tweetal "specialisten", die over het betreffende onderwerp iets komen vertellen. Vorig jaar heb ik de meeste van die shows live gevolgd, altijd weer heel interessant.

Van die shows staan me de onderwerpen "bewijs in genealogie" en "datering van foto's", nog goed bij. Heel interessante, diepgaande gesprekken. Wanneer je live meekijkt kun je ook via een tekst chatfunctie deelnemen, waarna je opmerkingen of vragen aan bod kunnen komen in het gesprek. Van harte aanbevolen! Om deel te nemen dien je je wel eerst even aan te melden.

 

Verder heeft men bij de academie voor genealogie het idee opgevat om studiegroepen te starten. 

"studiegroepen van ca. vijf deelnemers. Iedere sessie bespreken de deelnemers een vastgelopen onderzoek van één van hen. Vooraf geeft de onderzoeker aan welke bronnen al geraadpleegd zijn en welke 'problemen' er waren.

De andere deelnemers krijgen daarna bv een week de tijd om er naar te kijken. Vinden zij de oplossing, en zo ja in welke bronnen of op welke manier? Zo nee, wat zou er nog mogelijk zijn?

Op die manier leren de deelnemers van elkaar. Een begeleider geeft tips en wijst op relevante theorie of literatuur.

Informatie over data/tijden en kosten volgt later.

Spreekt dit je aan? Of heb je een idee over hoe de opzet nét anders kan zijn? Laat het ons weten... admin@academievoorgenealogie.nl"

Ook dit laatste lijkt me zeer interessant. IK heb me in elk geval al eens aangemeld om aan een studiegroep deel te nemen. 

Comments